Bošnjačka sramota: Kako je Tandir podržao Milićevića u napadu na Selmu Kučević

0
1314
blank
Screenshot/RTS

Sandžak je prošao mnoge teške i ružne scene u novijoj političkoj historiji. Bilo je tu i neprincipijelnih saveza, teških izjava, svađa… Ipak, nešto što je prije par dana tonski zabilježio skupštinski prijenos, tokom napada nekada Miloševićevog omladinca, a danas perjanice SPS stranke – Đorđa Milićevića, na bošnjačku poslanicu (SDA Sandžaka) Selmu Kučević, kćerku rahmetli Šemsudina Kučevića, ostaće zabilježeno u historiji sandžačkog političkog besčašća.

Autor: Redakcija portala Sandžačke

Dok je trajao taj napad na bošnjačku poslanicu Kučević, gdje je ona proglašena za nekoga ko je separatista, Milićević se u jednom momentu okrenuo prema Tandiru i upitao ga: “Je li tako kolega Tandir”?, na šta je uslijedio hitri odgovor poslanika SPP-a:

“Tako je”.

Naravno da su bošnjačko dostojanstvo i čast nalagali da Tandir odbrani svoju koleginicu, Bošnjakinju, od neprimjerenih konstatacija i napada srpskog poslanika. Posebno jer je žena. Ali, najmanje što se moglo očekivati je makar šutnja poslanika Tandira.

No, Tandir je otišao korak dalje i uskliknuo na Milićevićeve napade: “Tako je!”

Bio je to momenat moralnog besčašća. Bošnjačkog poniženja i sramote. Momenat koji je izazivao tugu i prezir u svakom Bošnjaku kome je stalo do nacionalnog dostojanstva.

Iako smo medij koji se vrlo često kritički osvrće na poteze SDA Sandžaka, ipak nismo medij koji može prešutjeti moralno političko dno, kojem smo svjedočili od jednog bošnjačkog poslanika.

Stoga neka ovi redovi budu mala crtica u bošnjačkoj političkoj historiji u rubrici “Poslanici kojih su se Bošnjaci stidjeli”.

Izvor: Sandzacke.rs