BOSS: Ugljanin i Zukorlić opasnim namjerama permanentno vrše destabilizaciju

0
418
blank

Bošnjačko-srspski savez (BOSS), u današnjem saopćenju za javnost, izrazio je svoju posebnu zabrinutost zbog najave formiranja “dojnog pakta na svim nivoima” između predsjednika SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP), Sulejmana Ugljanina i Usamea Zukorlića.

“Upozoravamo političku javnost, da su u pitanju ljudi opasnih namjera, koji, prije svega, nanose štetu svom narodu. Ugljanin i Zukorlić svojim djelovanjem permanentno vrše destabiluzaciju”, ocijenio je BOSS.

Ova novoregistrovana bošnjačka politička partija postavlja pitanje u čije ime Zukorlić “ruši francusko-njemački prijedlog o normalizaciji odnosa, inicijativom o tzv. zajednici bošnjačkih opština i tako nanosi trajnu štetu bošnjačkoj zajednici na Kosovu i državi Srbiji”, piše “Danas”.

Iz BOSS su poručili da će nastaviti da budu brana “ekstremizmu i radikalizmu ma od koga to dolazilo” i najavili su iniciranje razgovora sa drugim političkim parijama, udruženjima građana, sindikatima, nezavisnim intelektualcima, radi adekvatnog odgovora Ugljaninu i Zukorliću “koji želi da nas vrati u devedesete”.

Poslije potpisivanja sporazuma o saradnji, definisanog u 28 tačaka, između SDA Sandžaka i SPP, radi formiranja većine u novom mandatu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, saradnja između dvije partije se, očigledno, proširuje.

Minulog vikenda, Zukorlić je reako, da njegova i Ugljaninova partija pripremaju strategiju za osvajanje lokalne vlasti u Novom Pazaru, gdje je na vlasti petnaest godina Sandžačka demokratska partija (SDP).

Prekomponovanje vlasti u Tutinu i Sjenici je mnogo jednostavnije. U Tutinu vlast predvodi SDA, a u Sjenici SPP.

Izvor: Danas.rs