Božićne čestitke zvaničnika Novog Pazara

0
690
blank
Foto: Grad Novi Pazar

Vodeći predstavnici lokalne samouprave u Novom Pazaru čestitali su danas predstojeće božićne praznike svim pravoslavnim vjernicima.

Gradonačelnik Nihat Biševac poželeo je građanima koji slave da ovaj važan dan za njih dočekaju i proslave u krugu porodice, sa svojim najdražima, prijateljima i komšijama, u ljubavi, miru i međusobnom uvažavanju, prenosi radio Sto plus.

“Neka vam božićni praznici donesu ličnu i porodičnu sreću, zdravlje i napredak na svim poljima“, navodi se u njegovoj čestitki.

Njegov zamjenik Vladimir Marinković poželio je svima da Božić provedu u duhovnom i sveopštem miru i radosti.

“Sa željom da ovaj najradosniji hrišćanski praznik provededete u krugu svojih porodica, prijatelja i komšija, sveštenstvu, monaštvu i pravoslavnim vernicima čestitam praznik Hristovog rođenja radosnim božićnim pozdravom – Mir božji – Hristos se rodi!”, poručio je Marinković.

Predsjednica Skupštine grada Anela Šemsović Halilović poželjela da ovaj praznik bude podstrek da nastavimo put tolerancije, međusobnog uvažavanja i solidarnosti.

Božić je najradosniji hrišćanski praznik, dan kada se vjeruje da je rođen Isus, 7. januara, a obilježavaju ga pravoslavne crkve koje se drže starog, julijanskog kalendara.

U pravoslavnim crkvama danas će se služiti povečerja i paliće se badnjaci.

Božiću u pravoslavlju prethodi četrdesetodnevni post, a na taj dan trpeza može biti mrsna prvi put.

Međusobno pozdravljanje je sa “Hristos se rodi, a odgovara se “Vaistinu se rodi“.

Izvor: Radiostoplus.com