Brnabić: Zbog neodgovorne odluke o bojkotu popisa manji broj zaposlenih u novopazarskoj policiji

0
795
blank
Screenshot/N1

Predsjednica vlade Srbije Ana Brnabić apelovala je danas na političke stranke da na lokalnu ne donose više “neodgovorne odluke” pozivajući građane da bojkotuju popis stanovništva, jer to ima niz negativnih posljedica na život u nekoj lokalnoj samoupravi, koje traju do narednog popisa.

Brnabić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanja poslanika iz Novog Pazara, o nedostatku policajaca u tom gradu, rekla da je “popis stanovništva i broj stanovnika u jednoj lokalnoj samoupravi jedini relevantan podatak za institucije u čitavom nizu oblasti, i za čitav niz odluka”, među kojima je i odluka o broju policajaca, maksimalnom broju zaposlenih ili transferima iz republičkog budžeta.”

“Savetujem gradjane da ne bojkotuju nešto što će imati užasne reperkusije u narednih deset godina, a političarima taj bojkot neće donijeti apsolutno ništa”, rekla je Brnabić.

Brnabić je dodala da se u lokalnim samoupravama koje su bojkotovale prethodni popis, među kojima je i Novi Pazar, osjećaju posljedice poziva nekih političkih stranaka da bojkotuju prethodni popis, i pozvala građane da učestvuju na popisu stanovništva koji će biti održan 31. oktobra 2022. godine.

Izvor: Beta