ČESTITKA ĐUKANOVIĆA: Rožaje vjekovima čuvalo multietnički sklad

0
812
blank

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović čestitao je rukovodstvu i građanima Dan opštine Rožaje, uz poruku kako je uvjeren da će taj grad valorizovati raspoložive resurse i pratiti ukupni razvoj Crne Gore.

Rožaje je, prema riječima Đukanovića, oduvijek krasilo pregalaštvo njegovih žitelja, koji su, kako je rekao, vjekovima čuvali multietnički i multikonfensionalni sklad, i koji su bili i ostali posvećeni ideji obnove crnogorske državnosti i izgradnji demokratskog društva, piše portal RTCG.

“Upravo su to temelji naših zajedničkih uspjeha, članstva u NATO-u, napretka u pregovorima sa EU, jačanja međunarodnog renomea Crne Gore kao faktora stabilnosti Zapadnog Balkana, kao i snažnog ekonomskog rasta koji ima tendenciju da se nastavi i u vremenu pred nama”, rekao je Đukanović.

Uvjeren da će Rožaje na mudar način valorizovati raspoložive resurse i da će pratiti ukupan razvoj Crne Gore, Đukanović je u čestitki kazao da vjeruje da će kroz sve intenzivnije infrastrukturno povezivanje sa ostatkom zemlje i regionom biti stvoreni vidno bolji uslovi za život u opštini, kroz otvaranje novih radnih mjesta i podsticaj mladim ljudima da žive i stvaraju u svom gradu.

Izvor: RTCG