Čestitka predsjednice BNV povodom 11. maja Dana bošnjačke nacionalne zastave

0
429
blank
Screenshot

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Jasmina Curić je u video poruci povodom Dana bošnjačke zastave poručila da su kroz bošnjačku zastavu utkana sva ona teška vremena Bošnjaka na ovim prostorima. Ona je kazala da Bošnjaci sa svojim znamenitostima doprinose bogatstvu života naroda sa kojima žive.

“Danas kada ponosno podižemo nacionalnu zastavu ne mogu a da ne spomenem da su kroz nju utkana sva teška vremena Bošnjaka na ovim prostorima.

Da ona pamti sve ono zbog čega možemo danas da je podignemo visoko i budemo ponosni jer smo ostali jaki, svjesni toga ko smo, kome pripadamo i ko nama pripada.

Bošnjaci su evropski narod, autohton na ovim prostorima koji sa svim drugim narodima čini bogatstvo u jedinstvu različitosti.

To nas čini sretnim, ali s druge strane, s ponosom mogu da kažem da i Bošnjaci svojom kulturom, historijom i tradicijom doprinose bogatstvu života naroda koji žive sa nama.

Ne smijemo zaboraviti da samo jačanjem međusobnog povjerenja možemo izgraditi sigurnu i sretnu budućnost za sve građane Sandžaka i šire.

Danas 11. maja, na jedan od naših najvećih blagdana možemo kazati da smo ostvarili mnogo ali da moramo raditi još mnogo više kako bi buduće generacije mogle ovdje sigurno i sretno živjeti.

Naša budućnost su mladi koji čuvaju svoju historiju, kulturu, običaje kroz rad na raznim projektima, manifestacijama. Naša budućnost su naši uspješni profesori, sportisti, ljekari, ugledni preduzetnici, naučnici i to ne samo u Sandžaku, Sandžaklije su izuzetno ugledni, uticajni i uspješni poslovni ljudi, naučnici, sportisti u dijaspori i svijetu, Sandžak ima čime da se ponosi i sa pravom drži svoj bajrak ponosno i uspravno.

U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća i u ime svih vijećnika biranih širom Sandžaka, svim sandžačkim Bošnjacima gdje god se nalazili sretan Dan bošnjačke nacionalne zastave, ostanite uvijek ponosni, želim vam sretnu sadašnjost i sigurnu budućnost”. kazala je predsjednica BNV.

Izvor: BNV