Čestitke povodom 20. novembra iz crnogorskog dijela Sandžaka

0
933
blank

Predsjednik OO Bošnjačke stranke Petnjica Adnan Muhović čestitao je Dan Sandžaka.

“Građanima Sandžaka, Bihora i dijaspore, kao i države matičnog naroda Bosne i Hercegovine, želim sretan 20. novembar- Dan Sandžaka! Dan Sandžaka je jedan od najvažnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji Bošnjaka i drugih naroda Sandžaka, koji je simbol slobode i dostojanstva, pravde i suživota na viševjekovnim ognjištima. Takođe, Sandžaklije su dali značajan doprinos u borbi protiv fašizma, čije će brigade dovijeka pamtiti fašisti i domaći izdajnici, kojima čak i danas, poslije sedam decenija od propasti i poraza fašizma smeta proslava 20.novembra. No, dobro je uvijek pobjeđivalo zlo i Sandžak je evropska priča na kojoj se uči demokratija i polaže ispit političke zrelosti. Neka se zastave Sandžaka vihore u svih 14 čarsija Crne Gore i Srbije. Sretno”, naveo je Muhović.

Dan Sandžaka čestitao je i predsjednik Opštinskog odbora DPS Petnjica Mehmed Adrović.

“Čestitam dan Sandžaka uz želje da se i dalje baštine vrijednosti koje su utkane u ovaj datum koji je nastao formiranjem ZAVNOSA, antifašističkog vijeća koji je postovao prava i slobode slobodoumnih ljudi”, stoji u četitki Adrovića.

Čestitku povodom Dana Sandžaka uputio je i predsjednik omladine SD Petnjica Refik Latić.

“Jedinstvo različitosti nam je potrebno zbog toga što nas tište problemi koji su nam identični. Svjedoci smo da na našim ulicama nažalost ima sve manje mladih, te se to može nazvati generalnim problemom i alrmom da bi se što prije preuzele aktivnosti sprečavaja odliva radno sposobnih, jer su oni budućnost Crne Gore. Siguran sam da nije kasno za Petnjicu, jer smatram da se mladi moraju više i mnogo ozbiljnije uključivati u ekonomska, politička, kulturana i društvena dešavanja. Zato ovim povodom skrećem paznju na jednu istorijsku tačku koja je vrijedna pomena i primjer nama da na ovom području su izuzetne ekonomske i kulturne šanse za razvoj i sigurnu budućnost mladih uz snažnu podršku Vlade Crne Gore.

Ovim povodom želim čestitati Dan Sandžaka 20. novembar”, stoji u čestitiki Latića.

Izvor: Radiopetnjica.me