Da li je Muamer Zukorlić zbog njenih ambicija sarađivao sa Vučićem?

0
3097
blank
Foto: Instagram

Muamer Zukorlić je imao dvije žene. Prva je potpuno anonimna i nije se eksponirala u javnosti, a druga Elma Elfić je generalna direktorica Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru (IUNP) i imenovana je za v.d. Pomoćnik ministra obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja RS. Odluka o imenovanju donesena je 9. septembra.

Muamer Zukorlić, bivši muftija Mešihata Islamske zajednice i jedan je od osnivača Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti, preselio je 6. novembra 2021. godine.

Posljednjih godina počeo se baviti i politikom, a smrt ga je zadesila u vrijeme dok je bio zastupnik u Skupštini Srbije, piše Balkantimes Press.

Elma Elfić Zukorlić je vrlo akivna na drušvenim mrežama nakon smrti svoga muža Muamera Zukorlića, a i u političkom životu Srbije. Nedavno je otputovala i u Dubai na EXPO sa delegacijom Srbije.

Nedavno je objavila vijest da je zajedno sa ministrom Brankom Ružićem otputovala na Expo 2020 u Dubai. Gdje je posjetila paviljon RS, te se sastala sa Markom Selakovićem, koji je upriličio divan prijem.

Elma Zukorlić očito uživa u svojim političkim aktivnostima, a napisala je sljedeće:

“Drago mi je što sam imala priliku da u delegaciji @mpntr.rs na čelu sa ministrom Brankom Ružićem, posjetim @expo2020dubai i paviljon R. Srbije gdje su predstavljeni rezultati dualnog obrazovanja u Srbiji, kao i da prisustvujem na nekoliko važnih sastanaka uključujući:

  • Sastanak sa ministrom obrazovanja Ujedinjenih Arapskih Emirata Huseinom Ibrahimom Alhamadijem i
  • Sastanak sa šefom Кancelarije Privredne komore Srbije u Dubaiju, Markom Selaković koji nam je upriličio divan prijem i na tome smo mu jako zahvalni.
  • Dodatno smo, zajedno sa predstavnicima institucija visokog obrazovonja uključujući prorektora za nastavu Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, Amelu Lukač Zoranić, upriličeni prijemom na Američkom univerzitetu u Dubajiu gdje smo imali prilike govoriti o konkretnim aktivnostima za unapređenje saradnje između naših naroda na polju obrazovanja.”

U Dubaiju se inače održava najveća svjetska izložba poduzetništva EXPO 2020.

Elma Elfić Zukorlić je sudeći po svemu veoma ambiciozna žena, čiji je cilj da napreduje u karijeri, da bude na glavnim pozicijma, kako na Internacionalnom univerzitetu Muamera Zukorlića, tako i u samom političkom životu Srbije.

Muamer Zukorlić se zadnjih godina, nakon što je prestao da vrši funkciju muftije počeo aktivno baviti politikom. Da li je to bila samo njegova ambicija ili su to bili zajednički planovi njega i njegove druge žene ostaje nepoznanica.

Izvor: Balkantimes Press