Delegacija BNV u Priboju: Usputna posjeta na putu za Sarajevo

0
806
blank
Foto: BNV

Da se Priboj igrom slučaja nije našao na ruti planirane posjete Sarajevu, pitanje je da li bi uopšte predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća posjetili ovu sandžačku opštinu u kojoj se zadnjih dana desilo niz incidenata kojima se pjesmama i grafitima veliča genocid i ratni zločinci, a Bošnjacima prijeti novim pokoljem.

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, koja se usputno našla u Priboju, nije održala protest ispred policijske uprave u ovom gradu, niti je razgovarala sa predstavnicima opštinskih institucija, već se sastala sa nekolicinom Bošnjaka iz ovog grada. Fotografisali su se ispred jednog lokalnog restorana i nastavili put za Sarajevo.

U delegaciji BNV, koja planira boraviti u Sarajevu 10. i 11. januara, pored članova iz SDA Sandžaka, tačnije liste “Samoopredjeljenje”, našla su se i dvojica sa liste “Vakat je”, personalno odabranih po izboru njihovog koalicionog partnera u Vijeću.

Ova uspuna posjeta delegacije BNV Priboju slikovito govori o odnosu ove institucije, bolje rečeno preslikanom odnosu SDA Sandžaka prema problemima Bošnjaka Limske doline, koji su od strane Ugljaninove politike davno zaboravljeni i gurnuti u ruke nacionalista.

Izvor: Sandzacke.rs