Delegacija SPP sa mještanima Donjeg Šutenovca o hitnim rješenjima za poplave i infrastrukturu

0
118
blank
Foto: SANA

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić, zajedno sa potpredsjednikom stranke Edinom Numanovićem, predsjednikom Izvršnog odbora Seadom Redžovićem i članom Predsjedništva Jonuzom Džankovićem, razgovarali su danas sa članovima stranke u Donjem Šutenovcu o aktuelnim problemima mještana tog naselja.

Na sastanku je odlučeno da se za predsjednika Mjesnog odbora SPP za Donji Šutenovac u narednom mandatu imenuje Sead Zilkić.

“Pozivamo sve aktiviste, simpatizere drugih naselja da se pripreme i na najbolji mogući način izaberu one koji se aktivno bore za prava naroda i popravljaju stanje u svojim naseljima”, saopćeno je nakon sastanka, prenosi SANA.

Na sastanku je bilo riječi o brojnim problemi s kojima se susreću mještani Donjeg Šutenovca, a posebno je izražena zabrinutost zbog poplava uzrokovanih neukorićenim rijekama. Dodatno, naglašena je udaljenost između škola i navedena potreba za izgradnjom nove osnovne škole.

blank
Foto: SANA

“Kada je u pitanju naselje Šutenovac imamo problem sa korićenjem rijeke Jošanice koje je obećano od 2008. godine, a posljednje obećanje koje je dato je za novembar ove godine, što budi sumnju, kako će se u zimskim mjesecima odvijati ti radovi. Naglasili su da će se to provoditi u zimskim mjesecima”, naglasili su iz SPP-a.

Kako je navedeno nakon sastanka, mještani su se žalili i na nepotpun put, neodgovarajuću kišnu i kanalizacionu infrastrukturu, kao i nereagovanje vlasti u vanizbornim periodima.

Predsjednik Usame Zukorlić je istakao značaj zajedničkih napora za postizanje što povoljnijeg ishoda na predstojećim lokalnim izborima, kazali su iz SPP-a.

blank
Foto: SANA