Đerlek: Nastaviti sa ulaganjima koja će obezbijediti dolazak investicija u Sjenicu

0
301
blank
Foto: Miloš Perić / Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj

Ministar zadužen za ravnomjerni regionalni razvoj Edin Đerlek posjetio je danas Sjenicu i razgovarao sa predsjednikom opštine Munibom Mujagićem o mogućim ulaganjima i daljem razvoju ove opštine.

Ministar Đerlek ocijenio je da su ulaganja Vlade Srbije u Sjenicu, u posljednjim godinama, najveća od kraja Drugog svjetskog rata, zahvaljujući čemu su građani Sjenice dobili bolje uslove života.

Govoreći o daljim investicijama, Đerlek je istakao da moramo da nastavimo sa ulaganjima, koja će obezbijediti dolazak investicija u Sjenicu i otvaranje novih radnih mjesta.

Kako je istakao, na redu su važni izazovi na kojima ćemo zajednički raditi, a kao najvažniji naveo dugogodišnji problem sa vodosnabdijevanjem, sa kojim se građani Sjenice suočeni.

Predsjednik opštine Sjenica izrazio je zahvalnost ministru Đerleku na pažnji koje posvećuje ovoj opštini i izrazio očekivanje da će zajedničkim snagama u budućnosti biti realizovani mnogi projekti.

Ministar Đerlek najavio je raspisivanje poziva za sufinansiranje projekata koji bi omogućili unapređivanje životnog standarda građana i pozvao predstavnike opštine Sjenice da kandiduju svoje projekte, saopćeno je iz Kabineta ministra za ravnomjerni regionalni razvoj.