Dio glavne ulice u Novom Pazaru uveče zatvoren za saobraćaj

0
181
blank
Screenshot

Dio Ulice Stefana Nemanje, od kružnog toka ispred Gradske uprave do raskrsnice sa Ulicom Stane Bačanin, biće do daljeg zatvoren za saobraćaj uveče od 20 časova do ponoći.

Do promjene režima saobraćaja u tom dijelu glavne ulice u Novom Pazaru došlo je na osnovu Zaključka Gradskog vijeća, a zbog, kako su radiju Sto plus rekli u lokalnoj samoupravi, velike koncentracije automobila, zagađenja vazduha i stvaranja buke u večernjim satima.

“Vlasnicima vozila koji žive u tom dijelu ulice i ulicama koje se ukrštaju sa njom biće omogućen nesmetan prolaz”, kratko su nam rekli.

Žitelji okolnih zgrada sa kojima smo pričali pozdravljaju ovu odluku lokalne samouprave uz opasku da bi taj režim saobraćaja trebalo zauvijek da ostane na snazi.

“Posljednjih nedjelja je bilo nepodnošljivo, nije moglo da se živi od besomučnog ‘turiranja’, sviranja, vožnje u krug i parkiranja na trotoarima. Razumem da ljudi koriste automobil da završe neki posao, ali uveče da ‘prave krugove’ od centra do autobuske, to mi je apsurdno”, priča jedan od stanara zgrade “Sivi dom”.

Izvor: Radiostoplus.com