Divanefendić: U Novom Pazaru do sada popisano preko 80.000 stanovnika, nije bilo bojkota

0
295
blank
Foto: Grad Novi Pazar

Predsjednik Popisne komisije u Novom Pazaru Džemil Divanefendić rekao je danas da je zaključno sa 18. oktobrom popisano preko 80.000 stanovnika i 24.000 domaćinstava u ovom gradu, te da u dosadašnjem sprovođenju popisa nije bilo bojkota.

Divanefendić je na konferenciji za novinare kazao da se popis obavlja planiranim tokom, kao i da se sa jednako uspjeha sprovodi kako na gradskom, tako i na seoskom području.

“Bilo je samo nekih izolovanih slučajeva, jedan ili dva takva, gde su ljudi čisto zbog nekog nepoverenja ili nerazumevanja propisa izražavali neku nedoumicu ili sumnju. Molim građane da ne nasedaju na dezinformacije, ovi podaci se koriste isključivo u statističke svrhe”, rekao je Divanefendić.

Prepreku u sprovođenju popisa, kazao je on, predstavljaju građani koji usred dnevnih obaveza i poslova nisu u svojim domovima ili nemaju vremena da se posvete popisivaču.

“Podsjećamo građane da popis mogu da izvrše i na taj način što se mogu dogovoriti sa svojim popisivačem o vremenu i terminu njihovog dolaska u domaćinstvo. Pored kontakta koji im ostavi popisivač, uvijek se mogu obratiti i na broj popisne komisije 064/862-74-14”, naveo je Divanefendić.

Zakon o popisu propisao je obavezu svim građanima da se popišu, a oni koji odbiju mogu da očekuju kaznu od 20.000 do 50.000 dinara.

Izvor: Radiostoplus.com