Đerlek: Antivakcinalni lobi u Tutinu nema nikakve šanse, krećemo “po dubini” do svakog sela

0
417
blank
Screenshot/YouTube/Kurir TV

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek kaže za RTS da je napravljen plan, koji će početi od ponedjeljka, kako bi se omasovila imunizacija u Tutinu, gjde je vakcinisano samo 8,8 odsto stanovništva.

“Jedan punkt u Domu zdravlja nije dovoljan da bude više od 8,8 odsto, očekujemo pomoć lokale samouprave. Moramo da obiđemo sela, ima 94 zaseoka, preko 740 kilometara kvadratnih, velika je opština treba stići do svakog sela i čovjeka i razgovarati“, naglašava Đerlek.

Kako navodi RTS, Đerlek je rekao da antivakcinalni lobi nema nikakve šanse, koliko god da je jak, ukoliko se državni sistem dobro organizuje.

“Strategija je da idemo po dubini, da se vakcinišu ljudi gdje žive i kad imaju vremena. Nemoguće da čojvek koji živi daleko ispoštuje termin i dođe na vakcinu. Kad krenemo sa novom organizacijom i vakcinalnim punktovima iz sela u selo, mislim da ćemo uspeti da popravimo rezultat“, ističe državni sekretar Ministarstva zdravlja.

Podsjeća da je u Srbiji, prema presjeku od subote u 22 sata, dato više od četiri miliona doza vakcina, a revakcinisanih je 2.279.000 građana.

“Prešli smo 42 odsto punoljetnih vakcinisanih, krećemo se ka cilju, a to je da do kraja juna imamo tri miliona revakcinisanih u Srbiji“, kaže Đerlek.

Izvor: RTS