Do sredine novembra obustavljen saobraćaj do Tutina preko Sebečeva

0
672
blank
Screenshot RTV Novi PAzar

Zbog rekonstrukcije puta Pazarište- Tutin, poddionica Sebečevo, od četvrtka, 25. juna, do 15. novembra biće potpuno obustavljen saobraćaj, saop'eno je iz turske komapnije Tasjapi.

U saopćenju dostavljenom medijima iz ove kompanije, koja je izvođač radova, navodi se da postoji mogućnost da će obustava trajati i duže, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

“Zbog nepovoljne konfiguracije terena, blizine Sebečevske rijeke i radova na rekonstrukciji punog profila puta na poddeonici Sebečevo, neophodna je potpuna obustava saobraćaja. Poddeonica će biti obeležena i zatvorena sa čeone strane u oba smera, uz pomoć privremene saobraćajne signalizacije i fizičkih prepreka”, saopšteno je medijima.

Daljinski, tranzitni i teški saobraćaj odvijaće se preko alternativnih pravaca državnih puteva, u oba smjera, i to: Pazarište– Dojeviće, Dojeviće– Novi Pazar, Novi Pazar– Bregovi, Bregovi– Tutin, koji će biti obilježeni putokaznom signalizacijom ”Obilazak”.

Lokalni saobraćaj će se odvijati putevima Pazarište- Delimeđe- Mađare, Pazarište-Crnooča- Brniševo- Crkvine i Pazarište- Mađare- Paljevski most.

Ugovor sa Tašjapijem potisan je 2018. godine, a podrazumijeva izradu idejnog projekta, izradu plana detaljne regulacije i izvođenje radova u dužini od 20,5 kilometara.

Ukupna vrednost radova je 24 miliona eura, a novac je obezbijeđen turskim kreditom.

Prilikom obilaska početka ovih radova, početkom mjeseca, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je država već uplatila četiri miliona eura za prvih šest kilometara puta, a da je izvođač dobio i sve potrebne dozvole.

Rok za završetak svih radova je 24 mjeseca.

Izvor: Radiostoplus.com