Dodik na vojnoj vježbi na Pešteri hvalio Vojsku Srbije

0
611
blank
Foto: Ministarstvo odbrane

Na Pešteri je danas održana združena taktička vojna vježba za bojevim gađanjem “Sadejstvo 2020”, u kojoj je učestvovalo oko 2.800 pripadnika jedinica kopnene vojske, ratnog vazduhoplovstva i specijalnih snaga Vojske Srbije, sa oko 40 vazduhoplova i više od 150 borbenih i neborbenih vozila i sistema.

Prisustvovali su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, načelnik generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i drugi zvaničnici.

Vučić je izjavio je da je poziv za vojnu vježbu “Sadejstvo 2020” na Pešteri bio upućen svim članovima Predsjedništva BiH.

“Jačamo svoju vojsku da bismo odvratili svakog agresora od napada na nas, a nama ne pada na pamet da vodimo bilo kakve agresivne sukobe”, poručio je Vučić nakon vježbe.

blank
Foto: Ministarstvo odbrane

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da danas prikazana “velika sposobnost Vojske Srbije ohrabruje i pruža poruku da Srbija uspješno može da odbrani svoju državnost i suverenitet”, prenosi Srna. Dodik nije rekao ko bi Srbiju uopće mogao napasti.

Na vježbi, koja je trajala sat i 15 minuta, učestvovalo je oko 2.800 pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, više od 150 borbenih i neborbenih vozila i borbenih sistema i oko 40 vazduhoplova.

Izvor: Agencije