Dudić: Dolaze nam dani dobijanja nagrade, olakšanja i radosti

0
341
blank

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji (IZ) Mevlud Dudić čestitao je danas svim pripadnicima islama predstojeći Ramazanski bajram i istakao da nas je ovaj mjesec učio milosti i praštanju, dobročinstvu, toleranciji, lijepom moralu, solidarnosti i osjećaju za druge.

On je u Bajramskoj poruci naveo da je dolazak Bajrama podjedanko i radost i tuga i da odlaskom Ramazana ostajemo bez svih njegovih privilegija.

“Dolazak Bajrama nakon Ramazana poruka je da posle marljivog truda kojeg ulažemo u Ramazanu dolazi dan dobijanja nagrade, olakšanje i radost, kao što će nakon ovosvjetskog života u strpljenju i pokornosti Allahu dž.š. doći najveća radost i sreća za čovjeka-uspjeh na Sudnjeme danu, danu dodjele nagrade poslije proživljenja, susret sa svojim Gospodarom i ulazak u Dženet”, rekao je Dudić.

On je podsjetio da su vernici na početku Ramazana zamoljeni da se usled epidemiološke situacije pridržavaju uputstava nadležnih organa i preporuka Islamske zajednice.

“Hvala Allahu da ste bili odgovorni te su nam džamije svo vrijeme Ramazana bile otvorene. Dani bajrama su dani radosti, ali opasnost pandemije još je prisutna te od vas očekujemo da se i dalje pridržavate pomenutih instrukcija”, dodao je Dudić.

Muslimanski vjernici slave u četvrtak Ramazanski bajram, kojim se obilježava kraj jednomesečnog posta, a slijede dani veselja.

Izvor: Radiostoplus.com