Dudić imenovao svoju kćerku za pomoćnicu urednika Glasa islama

0
687
blank
Foto: Mešihat IZuS

Kako je danas saopćeno iz Mešihata IZuS, shodno odluci sa sjednice Mešihata, danas je pod predsjedavanjem predsjednika Islamske zajednice muftije dr. Mevlud ef. Dudića održan sastanak na kojem je razmatran dosadašnji rad glasila Islamske zajednice Glas islama.

“Na sastanku je izraženo priznanje za dosadašnji uspješan rad krunisan manifestacijom u povodu 25 godina postojanja, te istaknuta nužnost kadrovskog pojačanja i širenja redakcije”, saopćeno je.

S tim u vezi, za urednika Glas islama imenovan je Sead ef. Šaćirović, koji je u prošlosti obavljao tu funkciju da bi zatim prešao u redove SDP-a Rasima Ljajića i postao njihov odbornik. Poslije toga se je opet desio obrt, pa je Šaćirović plačljivom glasom tražio da mu se halali i da se vrati nazad.

blank
Foto: Mešihat IZuS

No, ono što je zanimljivo za pomoćnicu urednika ovog glasila Dudić je postavio svoju kćerku Džemilu Dudić-Delić. Ovo je zapravo samo nastavak poznate politike u IZ gdje se na odgovorna mjesta dovodi najbliža rodbina. Ipak, upućeni tvrde da je to bilo onemogućeno ef. Dudiću za vremena rah. Muamera Zukorlića.

Nakon imenovanja ef. Šaćirovića i Dudićeve kćerke, upriličen je sastanak sa glavnim imamima i rukovodiocima ustanova na kojem je inicirano formiranje šire redakcije ovog lista koju će činiti predstavnici iz svih ustanova i medžlisa, ali i dijaspore.

Na širem sastanku su obavljene pripreme za realizaciju ramazanskog programa za potrebe televizija i radio stanica, te priprema posebnog ramazanskog broja Glasa islama.

Izvor: Sandzacke.rs