Džaferović sa delegacijom Novog Pazara: Veze između BiH i Sandžaka jako važne

0
412
blank
Foto: RTV Novi Pazar

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio gradonačelnika Novog Pazara Nihada Biševca, koji ga je informisao o aktuelnoj situaciji u Novom Pazaru, kao i o aktivnostima na saradnji grada Novog Pazara sa lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini.

Posebna tema razgovora bio je značaj uspostave Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru, koji će biti otvoren u narednom periodu, na osnovu prijedloga člana Predsjedništva BiH Džaferovića koji je odobrilo Predsjedništvo BiH.

Član Predsjedništva BiH podržao je jačanje svih oblika saradnje između Novog Pazara i bosanskohercegovačkih vlasti, bilo da je riječ o ekonomskoj, kulturnoj, obrazovanoj, sportskoj ili drugoj razmjeni i saradnji.

blank
Foto: Grad Novi Pazar

Džaferović je istaknuo da su veze između Bosne i Hercegovine i Sandžaka jako važne, jer bošnjački narod živi i u Bosni i Hercegovini i na Sandžaku, poštujući činjenicu da su Bosna i Hercegovina i Srbija dvije zasebne države.

Član Predsjedništva BiH kazao je da će nastaviti raditi na jačanju saradnje kroz bilateralne odnose između Bosne i Hercegovine i Srbije, kao i kroz rad sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem u Novom Pazaru i Uredom za koordinaciju bošnjačkih nacionalnih vijeća.

Osim gradonačelnik Novog Pazara, delegaciju su činili i predsjednica Skupštine grada Arnela Šemsović Halilović, član Gradskog vijeća Mirsad Jusufović i direktor Kulturnog centra Husein Memić.