EKOLOŠKA BOMBA U NOVOM PAZARU: Nafta teče rijekom Raškom, inspektori i policija traže zagađivača

0
670
blank
Foto: sandzakpress.net

Inspektori za zaštitu životne sredine Novog Pazara jučer su izvršili nadzor lokacije gdje se napoznata tečnost uliva u rijeku Rašku i o svemu obavijestili nadležnu republičku inspekciju i policiju, saznaje radio Sto plus.

Inspekcijski nadzor lica mjesta obavljen je oko devet časova, tokom kojeg je zapisnički konstatovano da se u Rašku uliva “tečnost, koja na osnovu boje i oštrog mirisa može ukazivati na to da se radi o opasnoj materiji, nafti ili derivatima nafte”.

Osim toga, prema nezvaničnim saznanjima radija Sto plus, inspektori su obišli i nekoliko preduzeća koja u svom radu koriste naftne derivate, ali prilikom prve kontrole nisu mogli da utvrde nepravilno postupanje ili havarije koje bi dovele do izlivanja tečnosti u kanalizaciju, a potom i u Rašku.

blank
Foto: sandzakpress.net

Zapisnik je proslijeđen Republičkoj inspekciji za zaštitu životne sredine, nadležnoj za postupanje u ovakvim situacijama, kao i Odsjeku za suzbijanje privrednog kriminala Policijske uprave u Novom Pazaru koje će se uključiti u istragu.

Inače, zagađivanje Raške prvi put je primećeno još tokom vikenda, kada su brojni građani primetili mrlje u reci i osjetili oštar miris, piše portal radija Sto plus.

Ulivanje nepoznate tečnosti u korito Raške i dalje traje.

Izvor: Radiostoplus.com