Elma Elfić Zukorlić: Ekshumaciju i obdukciju u ime mene i moje djece pratiće moji advokati

0
1834
blank
Foto: Instagram

Elma Elfić Zukorlić, druga žena rahmetli muftije Muamera Zukorlića, ponovo se oglasila na svom Instagram profilu s porukom da će najavljeni postupak ekshumacije i obdukcije u njeno ime i ime njene djece pratiti advokati koje će ona tim povodom angažovati.

Posebno se zahvalila svim medijima koji su, kako je kazala, “bili uz nju” ovih dana.

“Ovom prilikom želim da se zahvalim svim medijima u zemlji i regionu koji su ovih dana bili uz mene i moju djecu i omogućili nam da se čuje i naš glas nakon iznijetih informacija da postoji sumnja da je otac moje djece, moj suprug, akademik Muamer Zukorlić umro usled posledica trovanja”, navela je Elfićka.

Također se medijima zahvalila na razumijevanju što ovih dana ne može davati izjave.

“Također se zahvaljujem medijima na razumijevanju da ovih dana ne mogu davati izjave, jer mi je trenutni prioritet zdravlje moje maloletne djece koja su prethodnih dana pretrpela traumu, posebno maloletni sin Amir koji je bio na pres konferenciji, saznavši da im je otac možda otrovan”, kazala je ona.

Navela je da je raduje činjenica da su relevantni državni organi Republike Srbije poduzeli sve neophodne mjere “da istina što prije bude dostupna nama porodici kao i javnosti koja je veoma uznemirena ovih dana”.

Na kraju ne poručila da će cjelokupni postupak ekshumacije i obdukcije u njeno ime i ime njene djece pratiti angažovani advokati.

Izvor: Sandzacke.rs