Elma Elfić Zukorlić: Nakon smrti Muftije pritiskali me i govorili da mi je mjesto u kući

0
2478
blank
Foto: Instagram/elf_zu

“Poštovani moj rahmetli muftija završila sam ono što si ti započeo, Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru je konačno u potpunosti akreditovan. Na žalost, ovu novu lijepu vijest po prvi put nećemo objaviti zajedno, držeći se za ruke, kao što smo to radili svih ovih 18 godina”, poručila je u novom obraćanju na društvenim mrežama Elma Elfić Zukorlić, druga žena rahmetli muftije Muamera Zukorlića.

“Nakon tvoje smrti savjetovali su me i pritiskali da odustanem, govorili da ne mogu živjeti istom brzinom kojom sam živjela sa tobom, da trebam da usporim i stanem, da je moje mjesto u kući, i ostavim sve što smo započeli, a ovo je samo jedan od projekata koji smo započeli; ne shvatajući da ako se uspori ne staje se, već se ide unazad. Nisam ih poslušala, nisam stala.

Tvoj najveći vakuf, na kojem si svoju dušu predao Uzvišenom Bogu, je danas akreditovan, svi studijski programi na sva tri nivoa, na tri naučna polja. Od danas @uni_np ulazi u novu eru svog razvoja, slaveći tvoje ponosno ime i prezime, tvoj rad i djelo”, dodala je ona.

Izvor: Sandzacke.rs