ELMA SE OGLASILA OKO “TREĆE ŽENE”: Ubijeđena sam da je Muftija ispoštovao sve šerijatske principe

0
2469
blank

Elma Elfić Zukorlić, druga supruga rahmetli muftije Mumaera Zukorlića, oglasila se saopćenjem za javnost poslije medijskih navoda beogradskih tabloida da se pojavila i navodna treća njegova supruga koja je sa navodnim paipirom da su vjenčani po šerijatskim zakonima tražila i svoja nasljedna prava.

Ovim je Elfić-Zukorlić indirektno potvrdila natpise u srbijanskim medijima oko navodne treće supruge Belkise Crnovršanin.

Saopćenje Elme Elfić Zukorlić prenosimo u cjelosti:

“Muftija je bio veliki čovjek, dobar musliman, ponosan Bošnjak, osjećajan sin, pouzdan saradnik i poslovni partner, divan suprug i još divniji otac. Sve ostalo što se tiče njegove privatnosti, a koju je držao ispod nivoa vodostaja za djecu i mene, tu ostaje uz svo poštovanje njegovih odluka.

Za života, u javnosti je ponosno demonstrirao gdje se ko nalazio u njegovom životu, zato nemam potrebe nikome da se ni poslovno ni privatno dokazujem i ispunjavam emanete. Sve što je zhtjevao ispunila sam za vrijeme njegovog života.

Što se tiče novonastale situacije, ubjeđena sam, ukoliko je istina, da je Muftija ispoštovao sve šerijatske principe i shodno tome treba donositi odluke.

Žao mi je što danas ne govorimo o doprinosu koji je on, i njegov tim, doprineo ovom Regionu u prethodnim decenijama, već o njemu govorimo na način na koji nismo govorili za vrijeme njegovog života”, navela je Elfić Zukorlić.

Na kraju je zaključila:

“Dragi moj Muftija, nadam se da ne čuješ i ne vidiš šta se događa nakon tvog preseljenja. Uživaj u dženetskim vrtovima.”

blank