Fehratović: Vođe narko kartela iz Sjenice mi prijete smrću (VIDEO)

0
1475
blank
Screenshot

Zastupnik Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratović iznio je danas u skupštini niz ozbiljnih optužbi na račun policije i tužilaštva koji, prema njegovim riječima, “podržavaju ubicu i kriminalca“ koji je učestvovao u ubistvu novinara Edina Hamidovića u Sjenici.

Fehratović je rekao da je poslije prethodnog skupštinskog govora kada je pričao o potrebi borbe protiv kriminala, on dobio ozbiljne prijetnje od “vođa narko kartela“, da je policija u Novom Pazaru reagovala, uz opstrukciju policije Sjenice, da je čovjek koji mu je prijetio uhapšen, ali i ubrzo pušten javlja Beta.

“Odlučnost ove države i ove Vlade jeste nepokolebljiva borba protiv organiziranog kriminala i to se dokazalo u mnogim slučajevima. Međutim, nije sprovedena dosljedno i do kraja u svim dijelovima Republike Srbije. Šta to znači? U četvrtak 2. decembra u ovom plenumu govorio sam upravo na temu borbe protiv organiziranog kriminala, odmah nakon toga dobio sam direktne brutalne prijetnje od vođa organiziranog kriminala, narko kartela, prijetnje po bezbjednost mene i moje porodice. Isto sam prijavio policiji u Novom Pazaru koja je efikasno reagirala.

Međutim, s obzirom da se radi o licu koje je direktno učestvovalo u likvidaciji novinara Edina Hamidovića u Sjenici prije nekoliko mjeseci, kada je ovaj novinar brutalno likvidiran pred ženom i djecom, policija u Novom Pazaru je reagirala ali smo imali, nažalost, u prvom momentu zastoj policijske stanice u Sjenici, koja je pokušala da izbjegne da privede određeno lice, ali ga je nakon intervencije privela.

Međutim i nakon tog privođenja, lice je pušteno na slobodu, da bi isto i još brutalnije direktne prijetnje po bezbjednost uputilo odmah nakon tog puštanja i nakon druge prijave. Desilo se to da je tužilaštvo za visokotehnološki kriminal odlučilo da u tom trenutku nema krivičnog djela i da lice ne treba biti privedeno, odnosno spriječeno u tome da to krivično djelo pripremi i realizira”, kazao je Fehratović. prenosi SANA.

Zastupnik je pročitao izjavu koju je ta osoba dala u policiji u kojoj ga vrijeđa i prijeti i zatražio reakciju nadležnih.

“U jednom od tih komentara lice kaže ‘Sada sam izjavu dao u MUP i sve što sam napisao za ovog kera, potvrdio sam. Prijavio me ološ koji bi slobodno da laje a meni uskratio. Ne brinite se vi za vašu bezbjednost fizičku, od Boga spasa nema, ili hoće to kod mlada kera e sad ako je u godine, nema mu spasa’. Dakle, ovo su riječi osobe koja je direktno inspirirala ubistvo novinara Edina Hamidovića pred ženom i šestoro djece u Sjenici.

Ovo su riječi lica koje je organiziralo kidnapovanje, protiv pravnog lišavanja slobode, direktora srednje Tehničko-poljoprivredne škole u Sjenici i koje za to nije odgovaralo. Ovo su riječi lica koje je u zemljama Evropske unije više puta uzdržavalo zatvorske kazne zbog organiziranog kriminala. To lice je nakon ubistva Edina Hamidovića pobjeglo zajedno sa svojim sinom, ubicom, iz države Republike Srbije i za njim su organi tragali. To lice se vratilo u Sjenicu i nastavilo da vrši teror nad građanstvom, nekoliko dana nakon smrti rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića.

To lice je danas podržano, nažalost, od određenih korumpiranih dijelova policije i tužilaštva, da vrhlja i vrši teror nad građanstvom ove države. Kao neko ko vjeruje u institucije ove države, kao neko ko vjeruje u sud, u pravdu, u ono što jeste sistem ove države, tražim od najznačajnijih lica i organa u sistemu Republike Srbije da spriječe ovo lice da uradi ono što je uradilo prije nekoliko mjeseci.

Odmah da kažem, kod nas nema straha, kod nas nema ničega što bi nas moglo zaplašiti ali isto tako hoću da kažem da u našem svjetonazoru i tradiciji stoji, ne smijete dozvoliti da vas zmija ujede dva puta iz iste rupe. U Sandžaku se više nikada neće dogoditi slučaj Edina Hamidovića, dobro bi bilo za sve nas da se ovo lice što prije odstrani i završit ću riječima epskog pjesnika koji kaže, Bojičiću, bojiš li se koga? On kaže, Boga malo, sultana nimalo a vezira ka no dorata svoga. Ja kažem, Boga se bojim puno, narko dilera i kriminalaca ka no dorata svojih”, rekao je Fehratović.

Izvor: Beta/SANA