Ferizović Berović (SDP): Dobrim kadriranjem i projektima poboljšati situaciju u Tutinu

0
120
blank
Screenshot/YouTube/Tutin Press

Predsjednica Skupštine opštine Tutin i potpredsjednica OO SDP Fazila Ferizović Berović kazala je da je ova stranka prije sedam mjeseci iznijela stav da neće učestvovati u daljem vršenju vlasti, jer je bila nezadovoljna stanjem u ovoj lokalnoj samoupravi, kao i odnosom vlasti prema nagomilanim problemima.

”Tada smo sa Grupom građana napravili savez, napravili smo zajedničku odborničku grupu od sedam odbornika i izašli u javnost sa saopštenjem da nećemo učestvovati u daljem radu parlamenta sve dok se ne uspostavi sistem vlasti koji će odgovarati svim građanima opštine Tutin. Tu smo pozvali sve političke subjekte na razgovor, na dogovor i na postizanje konsenzusa oko bitnih pitanja za građane opštine Tutin i oko rešavanja nagomilanih problema, i razgovarali smo sa svima, i negde je to rezultiralo ovim što imamo danas”, rekla je ona.

Dodala je da je Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka pokazala da hoće reformu i da želi reorganizaciju lokalne samouprave, što je ovoj stranci, kako je istakla, bio jasan znak da to treba podržati.

”I danas imamo većinu u skupštini sa više političkih subjekata, imamo vlast sa ravnopravnim partnerima, i mislim da je u ovom trenutku ovo najbolja odluka za građane opštine Tutin. Nemamo puno vremena, imamo još godinu dana do kraja mandata, biće vrlo teško. Ovo nisu problemi koji su nastali preko noći, ovo su problemi koji su se gomilali godinama, neki čak i decenijama, ali mislim da ćemo politikom dobrog kadriranja, politikom unutrašnje kontrole lokalne samouprave i politikom projekata, što je i od samog početka SDP cilj, uspeti da bar malo poboljšamo situaciju, koja je trenutno, složićete se, loša”, kazala je Ferizović Berović.

Izvor: RTV Novi Pazar