Formirana vlast u Beranama, Šćekiću drugi mandat

0
794

I u naredne četiri godine predsjednik Opštine Berana biće Dragoslav Šćekić, to je precizirano dogovorom o formiranju vlasti, koji su postigi predstavnici koalicijije Zdravo Berane i Demokratske Crne Gore, saznaje CdM-u Socijalističkoj narodnoj partiji.

Dogovorom je precizirano da predsjednik Opštine bude Dragoslav Šćekić, kome je to drugi mandat, a lokalnog parlamenta iz redova Demokratske Crne Gore.

Konstitutivna sjednica beranskog parlamneta biće održana u utorak, piše CDM.

Ovim dogovorom potvrđena su prethodna saznanja CdM-a da je Šćekić ponovo dobio povjerenje koalicionih partnera.

“Trajanje pregovora, naprosto, diktirala je sama njihova priroda i ozbiljnost, ali i ukazano povjerenje građana, koje za Demokratsku Crnu Goru prije svega predstavlja veliku odgovornost. Zbog svega toga, naša je obaveza da mirno, staloženo i hladne glave pružimo građanima Berana ono najbolje što imamo”, saopšteno je CDM-u iz Demokratske Crne Gore.

Oni su naglasili da su pregovaračkom procesu pristupili u duhu dobre vjere i sveopšteg interesa građana Berana, kako bi Beranci i Beranke u naredne četiri godine dobili stabilnu i prosperiotetnu lokalnu samoupravu, koja će raditi savjesno, odgovorno i isključivo u interesu građana.

Pri tome, kako su istakli nisu tražili ništa više od onoga što im pripada u skladu sa osvojenim brojem mandata, i što je još važnije, nisu tražili ništa više od onoga što nisu dali opozicionim kolegama u Budvi, Kotoru i Herceg Novom, kada su imali obrnutu situaciju u odnosu na ovu u Beranama.

“Dakle, buduća vlast u Beranam biće formirana na osnovu iskustva i primjenom principa iz Herceg Novog, Kotora i Budve. Primjenom demokratskih principa, Berane i njegovi građani, dobiće stabilnu vlast, koja će se u narednom periodu ponašati domaćinski i koja će pružiti stanovnicima Berana novu sliku, za novu budućnost Berana, za pristojan i dostojanstven život”, navele su Demokrate u izjavi za CdM.

Na lokalnim izborima 4. februara koalicija Zdravo Berane, sa 14 mandata, i Demokratska Crna Gora sa četiri odbornika dobile su potrebnu većinu za formiranje vlasti u tom gradu.

Koalicija Demokratske partije socijalista DPS, Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke osvojila je 17 mandata.