GG: “Oštetio budžet Tutina za više miliona, a sada navodno brine za rad lokalne samouprave”

0
637
blank

Povodom aktuelne političke situacije u Tutinu, a nakon saopćenja načelnika opštinske uprave Tutin Adnana Šehovića, objavljenog na Facebook stranici SDA Tutin, oglasila se Grupa građana “Tutin na prvom mjestu”, čije obraćanje javnosti prenosimo u cjelini.

“Protivzakonito je i potpuno neprimjereno da jedan općinski činovnik (načelnik Općinske uprave) obraća se javnosti preko Facebook stranice jedne političke partije, kršeći time sve postulate demokratije i slobode.

Mislili smo da je politika primitizma odavno prošla, ali, nakon višegodišnjeg vršenja mobinga nad članovima našeg pokreta, sada se na najprimitivniji način obračunava sa svojim dojučerašnjim koalicionim partnerima i to nad čovjekom koji je imao zapažene rezultate, te ovim putem najoštrije osuđujemo nastavljanje sa ovakvom praksom i napadima na sve neistomišljenike od strane jednog čovjeka.

Žalosno je da čovjek koji je oštetio općinu za više miliona sprovodeći nekakvu tobože reformu lokalne samouprave, protiv koga se vode desetina krivičnih postupaka, a protiv opštine i upravni sporovi kod Upravnog suda (zadržaćemo se na tome) zbog njegovog neodgovornog vršenja funkcije načelnika opštinske uprave, odjednom brine za rad lokalne samouprave.

U Odjeljenju za inspekcijske poslove je već imenovan zamjenik rukovodioca, tako da nijedan navod koji je iznio odlazeći načelnik nije tačan.

Podsjećemo odlazećeg načelnika Opštinske uprave da svaki zaposleni ima pravo na godišnji odmor, na privremenu sprečenost za rad, tzv. “bolovanje”, i da to ne značI nužno da mora da ležI u bolesničkoj postelji, kao i da inspektori imaju i rad u drugoj smjeni, te da prije nego napada te časne ljude, prvo ispita pa onda nekog optuži, jer bi valjda kao “pravnik” trebao da zna za termin “prezumpcija nevinosti”.

Pozivamo sve političke aktere u Tuinu da smire strasti, da ne podležu donošenju odluka u afektu i davanja saopćenja sa paušalnim ocjenama i da se svi ponašamo prije svega politički odgovorno, zrelo napravimo tranzicionu vlast sastavljenu od stručnih ljudi iz svih partija, kako bi naš Tutin doveli u stanje normalnog funkcionisanja, bez mržnje u zavidnosti, jer drugi rezervni grad nemamo”, navodi se u saopćenju Grupe građana “Tutin na prvom mjestu”.

Izvor: Sandzacke.rs