Grad Novi Pazar poklonima obradovao đake prvake

0
770
blank
Foto: Grad Novi Pazar

U čast nove generacije učenika koji su danas pošli u prvi razred osnovne škole, Grad Novi Pazar je i ove godine obezbjedio prigodne poklone.

Poklone prvacima, kojih je ove godine 1.550, u svim školama uručili su predstavnici lokalne samouprave Novog Pazara.

Na dan kada zvanično počinju njihove školske obaveze, priliku da se druže sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem imali su đaci prvaci OŠ “Desanka Maksimović”.

blank
Foto: Grad Novi Pazar

Susret sa prvacima gradonačelnik Biševac je opisao kao iskustvo koje obogaćuje odraslog čovjeka i čini njegov život, prepun obaveza, mnogo ljepšim.

“Polazak u školu je jedan od onih dana koji se u životu pamte. Želeli smo da tako značajan trenutak podelimo sa vama, a pokloni koje ste dobili treba da vam olakšaju rad i motivišu vas da budete vrijedni, marljivi i odgovorni u izvršavanju svojih obaveza. Škola, kada je zavolite, može biti i jedna vrsta uzbudljive igre koja vam olakšava da ostvarite cilj – stičete znanja i vještine”, rekao je Biševac.

blank
Foto: Grad Novi Pazar

Gradonačelnik Novog Pazara je podsjetio da je podjela pribora prvacima tradicionalan gest i da Grad iz godine u godinu sve više resursa ulaže u razvoj kvalitetnog obrazovanja.

“Nastojimo da stvorimo što bolje uslove za rad učenika u osnovnim i srednjim školama ali i njihove nastavnike. Ulaganjem u školsku infrastrukturu pazimo na decu našeg grada i obrazovanje je jedan od prioriteta lokalne samouprave”, kazao je Biševac.