Grad Novi Pazar prodao poslovni prostor u Pješačkoj zoni

0
963

Gradska uprava Novog Pazara prodala je poslovni prostor u Ulici 28. novembra u kojem su trenutno smješteni Turistička organizacija ovog grada i Sportski centar.

Rukovodilac Odeljenja za imovinsko-pravne poslove lokalne samouprave Hasiba Murić izjavila je da su se na javnom nadmetanju pojavila dva kupca, od kojih je jedan odmah odustao.

“Zbog toga je prihvaćena ponuda od 1.800 eura po kvadratu, odnosno ukupno 284.400 eura, koju je dao Muhamed Balić iz Novog Pazara. Pre nego sa njim bude potpisan ugovor, prodaju će morati da odobre Gradsko vijeće i Skupština Novog Pazara”, kazala je Murić.

Ukoliko Vijeće i lokalni parlament prihvate ponudu Balića dve javne ustanove će morati da budu iseljene, a prema nezvaničnim informacijama, lokalna samouprava im je već obezbedila nove prostorije.

Inače, na oglas gradske uprave za davanje u zakup dva poslovna prostora na katastarskoj parceli broj 10895, na potesu Carina, nije bilo prijavljenih pa će on biti ponovljen.

Oba prostora su se nudila po ceni od osam eura po kvadratu mjesečno, s tim što je površina jednog 38,1 kvadratni metar, a drugog 37 kvadrata.