Gradska uprava Novog Pazara od utorka radi punim kapacitetom

0
829
blank
Foto: radiostoplus.com

Gradska uprava Novog Pazara će od utorka, 12. maja 2020. godine raditi punim kapacitetom, poštujući preporuke Vlade Republike Srbije o preduzimanju mjera zaštite zaposlenih i građana, kazao je za RTV Novi Pazar načelnik Džemil Divanefendić.

Divanefendić je istakao da će i Uslužni centar također biti otvoren za rad sa građanima.

“Imajući u vidu da je ponedjeljak, zbog obilježavanja Dana bošnjačke nacionalne zasatave neradni dan, od utorka će sve službe, uz mjere higijensko tehničke zaštite, raditi po uobičajeno. Pozivam građane na razumijevanje jer će u početku sigurno biti formoranja redova. Smatram da ćemo uz podršku građana i sada, nakon ukidanja vanrednog stanja, kvalitetno i blagovremeno odgovoriti zahtjevima”, kazao je Divanefendić i dodao:

“I ne samo Uslužni centar. Radiće, kroz kontakt sa stankama i Odeljenje za društvene delatnosti, lokalna poreska administracija, odnosno Gradska uprava za naplatu javnih prihoda. Uz upotrebu maski i rukavica, građani će moći da ostvare svoja prava u zakonom predviđenom roku”.

Za pedeset dana vanrednog stanja u Srbiji, Gradska uprava je, poštujući neophodni minimum rada, uspijjela da odgovori zahtjevima građana. O svim promenama vazano za način rada Uprave javnost je blagvremeno obaveštavna. Odluku o obustavljanju rada sa strankama donijela je Vlada Republike Srbije.

“Sve naredbe republičkog i lokalnog novoa donete za vrijeme vanrednog stanja su sprovedene. Redukovan način rada tokom tih pedeset dana naišao je na razumevanje građana. Koristili su makimalno usluge elektronske pisarnice i Call centra, objedinjene procedure. Poslovi nisu trpeli. Imali smo preko dve stotine zahteva za izdavanje dozvola za kretanje, ali smo uspijeli da obavimo sve pred nas postavljene zadatke”, kazao je Divanefendić.

Izvor: RTV Novi Pazar