Hit VIDEO / Vučić na Pešteri: Alo, daj ovde jedan trafo za Sjenicu!

0
983
blank
Screenshot/TV Pink

Jedan poziv Aleksandra Vučića izgleda mijenja sve – može se hitnom procedurom dobiti kanalizacija, put, pa i trafostanica. Tako su mještani sela Doliće kod Sjenice juče prisustvovali svemoći predsjednika Srbije.

“Može li do juna? Pitam te, može li do juna? Prvog juna, ajde”, ovako je tekao razgovor predsjednika sa nekim nepoznatim sa druge strane telefonske linije.

Vučić je, nekoga ko je trafostanicu već trebalo da mještanima obezbijedi, “postrojio” i naredio da se izgradi do 1. juna!

Nije Vučića omelo ni to što je sa domaćinima sjedio za trpezom i jeo meze, spremno se javio na telefon i pitao: Ima li jedna stubna trafostanica?

“Imaš li to? To je negde oko milion, milion i po. Možeš li da staviš za početak sledeće godine u budžet pa da to uradimo”, upitao je Vučić i stručno konstatovao da je stanica od 35 kV više nego i dovoljna za ovo selo.

Poznato je da Vučić ima “široka polja interesovanja” i da često voli da preuzima poslove i pripomaže nadležnima, pa ne čudi što je i posao izgradnje trafostanice preuzeo na sebe. Znao je tako čak i koji kapacitet je potreban.

“Ali nemoj manje da stavljaš. Daj im da mogu ljudi da muzu krave”, poručio je predsjednik svom sagovorniku. 

Na ovo Vučićevo obećanje mještani su se zahvalili, a zašto ovo selo već nema trafostanicu i postoje li uopšte nadležne institucije koje se bave ovim stvarima nije bitno – Vučić je izdao naređenje.

Trafostanica nije jedina najavljena – obećao je Vučić juče da će za tri godine biti izgrađen i auto-put kojim će do Beograda iz Sjenice moći da se dođe za dva sata. 

Izvor: Direktno.rs