I Tutin raspisao Konkurs za sufinansiranje medija

0
348
blank
Screenshot/YouTube/Tutinske novine

Opštinsko vijeće u Tutinu raspisalo je Konkurs za sufinansiranje projekata koji će biti u javnom interesu u oblasti javnog informisanja u medijima, a u te svrhe budžetom je kao i prošle godine planirano 10 miliona dinara.

U Konkursu, koji je objavljen u današnjem dnevnom listu Danas, navodi se da će opština sufinasirati projekte koji se odnose na istinito, nepristrasno, pravovremeno i potpuno informisanje građana Tutina, ali i da podstiču povezivanje lokalnih zajednica u Sandžaku, saradnju sa dijasporom, rurarlni razvoj i razvoj sela, zaštitu životne sredine, informisanje osoba sa invaliditetom i brojne druge oblasti, prenosi radio Sto plus.

Konkurs je raspisan za projekte čija realizacija ne može biti duža od jedne godine, a najmanji iznos koji će biti odobren po projektu iznosi 250 hiljada dinara, dok je najviši devet miliona dinara.

Rok za dostavljanje projekata je 15 dana od dana objavljivanja konkursa, a istovremeno je upućen i Poziv novinarskim i medijskim udruženjima da predlože članove stručne komisije koja će odlućivati o raspodjeli ovog novca medijima.

Izvor: Radiostoplus.com