Ibrahimović: Državni je interes da se sjeverni region ravnomjerno razvija

0
339
blank

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade mr. Ervin Ibrahimović uputio je čestitku povodom 30. septembra – Dana opštine Rožaje, predsjedniku Opštine Rahmanu Husoviću, predsjedniku Skupštine opštine Almiru Avdiću, odbornicima i svim građanima Rožaja, uz najbolje želje za dalji uspješan rad, navedeno je u saopćenju.

“Valorizacija izvanrednih turističkih potencijala, razvojna je šansa opštine Rožaje. Državni je interes da se sjever ravnomjerno razvija sa ostalim regionima i Rožaje zaslužuje da bude jedan od predvodnika sveukupnog razvoja sjevernog regiona. Važni kapitalni projekti, poput ski-centra Hajla-Štedim, kao i izgradnja tunela između Rožaja i Peći, moraju biti u vrhu agende plana rada Vlade Crne Gore”.

Odgovornim odnosom lokalne uprave, posebno u dijelu komunalne, putne i vodovodne infrastrukture, stvoreni su, kako navodi Ibrahimović, dobri uslovi za život i rad svih građana Rožaja.

“Uvjeren sam da će lokalna uprava nastaviti da predano radi na stvaranju još boljih uslova za život u Rožajama”, navodi se u čestitki Ibrahimovića”, zaključeno je u saopćenju.