Ibrahimović: Krivokapić da dokaže da svi stoje iza sporazuma

0
666
blank

Sigurno da je važno da li će Bošnjačka stranka, kao branik proevropske Crne Gore, ući u novu vlast, ali je trenutno najvažnije da se što prije formira vlada i da politički faktori ozbiljno shvate ozbiljnost situacije, poručio je Ervin Ibrahimović, nosilac liste Bošnjačke stranke na parlamentarnim izborima, održanim 30. avgusta.

On je, u emisiji “Intervju” na Televiziji Crne Gore, kazao da do sada nijesu dobili zvanični poziv za pregovore o formiranju nove Vlade i istakao da žele da im Zdravko Krivokapić dokaže da svi konstituenti koalicije “Za budućnost Crne Gore” stoje iza nedavno potpisanog sporazuma.

Ibrahimović je kazao da je Bošnjačka stranka ozbiljan politički faktor.

“Da li je realna osnova da nas neko poziva preko medija, sve ono što treba da radimo u dobrom intersu građana se radi sa zvaničnim pozivom za stolom” kazao je on.

Dodao je da je na sastanku sa DPS-om i aktuelnom većinom donijeti značajni zaključci za budućnost Crne Gore – da se poštuje volja građana i rezultati izbori, kao i da neće biti opstrukcije ka formiranju nove vlasti.

Ibrahimović je poručio da će Bošnjačka stranka pokazati da joj je u fokusu interes društvene zajednice, a ne pojedinca.

“Biti u vlasti je prednost jer možete da kontrolišete procese u državi i na ravnopravnoj osnovi utičete na sve procese koji se tiču naših građana. Naravno da imponuje da budete u vlasti, ali ako nešto ne možemo da ostvarimo na ravnopravnoj osnovi, uz poštovanje posebnosti Bošnjaka i Bošnjačke stranke, mi ćemo iz opozicije kontrolisati dešavanja u državi i biti jasan korektor nove vlasti”,  kazao je nosilac liste Bošnjačke stranke.

O sporazumu

Ibrahimović je na pitanje o sporazumu, koji su prošle sedmice potpisale koalicije “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”, kazao da će podržati svaki potpis koji ide u korak s napretkom države. Ipak, naglasio je da žele da im Zdravko Krivokapić dokaže da svi konstituenti njegove koalicije stoje iza tog sporazuma, kako bi vjerovali u njega.

“Ja odgovoriti pitanjima ‘Ko stoji iza Zdravka Krivokapića? Kako se osjećaju simpatizeri i glasači DF nakon sporazuma? Da li su ti birači dali podršku takvoj vlasti i takvoj politici?’ Da li ovo sporazum dvije koalicije i jednog pojedinca”, pitao je Ibrahimović.

“Očekujem od od onih koji su potpisali da odgovore na ovo i zaštite sporazum”, dodao je on.

Udar na temelje Crne Gore

Ibrahimović je ocijenio da nedavni napadi u Pljevljima podsjećaju na 90. godine godine i događaje koji nijesu nikom dobro donijeli.

“Udar na Bošnjake i Islamsku zajednicu je udar na temelje Crne Gore, na multivjersku i multietničku Crnu Goru. Bošnjaci imaju pravo da budu uplašeni od tih poruka, četničke ikonografije, i poruka. Svježe su rane, i zbog takvih poruka imali smo mnogo smrtnih ishoda i iseljavanja…”, kazao je Ibrahimović.

Poručio je da je sve to opasna poruka za drštvo.

“Vjerujem da će državni organi i građani stati na stranu pravde i pronalaženju vinovnika tih događaja. Bošnjačka stranka će istarajati da se što prije dođe do vinovnika tih događaja u Pljevljima i ostalim mjestima gdje žive manjine. Ti događaji mogu da se reflektuju ne samo na Crnu Goru, već i na region”, dodoao je nosilac liste Bošnjačke stranke.

Komentarišući izborni rezultat, Ibrahimović je poručio da njegova stranka još nijednom nije napravila pogrešan koram po pitanju interesa građana jer su, kako kaže, osluškivali glas naroda.

Izvor: TVCG/rtcg.me