JAVNOST SANDŽAKA TROJICI LIDERA: Vrijeme je da se sklonite i pustite mjesto mlađima!

0
544
blank

Javnost u Sandžaku smatra da je vrijeme da se sa političke scene definitivno povuku tri lidera bošnjačkih stranaka – Sulejman Ugljanin, Rasim Ljajić i Muamer Zukorlić. To je rezultat naše jučerašnje ankete u kojoj smo posjetiocima portala postavili simbolično pitanje u vezi pomenutog trojca: “Jesu li zreli za reciklažu nakon 30 godina”.

Učesnici ankete na našem portalu smatraju da je nakon 30 godina dosta svih njih i da je došlo vrijeme da se sva trojica sklone sa čelnih funkcija u strankama i mjesta prepuste mlađim kadrovima.

Dok je svuda u našem okruženju došlo do promjene ljudi na vodećim funkcijama u strankama, i to po nekoliko puta, jedino kod nas tri “jahača Apokalipse” jašu li jašu, bez namjere da siđu i kormilo prepuste mlađima.

U slučaju Ljajića i Ugljanina građani nemaju nikakve sumnje da je potrebno da odu sa političke scene, međutim za Zukorlića postoje neka mišljenja da je tek ušao u politiku i da on tek treba da se u njoj dokaže.

Međutim, neki su očito skloni zaboravu da Zukorlić nije novo lice u politicii da je na javnoj sceni taman toliko koliko i Ljajić i Ugljanin. Jedina razlika je u tome da je on tek prije neku godinu odlučio da skine ahmediju i postane političar u civilnom odjelu.

To što je bio vjersko lice i osoba na najvišim funkcijama u Islamskoj zajednici, Zukorlića ni u jednom trenutku nije sprječavalo da bude političar. Ostaće zabilježeno i to da je iza njegovog rukovođenja Islamskom zajednicom ona ostala duboko posvađana i podijeljena.

Rezultat ankete do trenutka pisanja ovog teksta je sljedeći:

  1. DA – 51%
  2. NE 4%
  3. BEZ ODGOVORA – 45%

Izvor: Sandzacke.rs