Kako su lokalni mediji izvještavali o protestu u Novom Pazaru

0
650
blank
Screenshot

Nekoliko desetina građana blokiralo je danas kružni tok u centru Novog Pazara tokom protesta koji je organizovan je pod naslovom “Pravda za Mavrića, Bakana i Skarepa”, za trojicu mladića za koje se na društvenim mrežama navodi da su žrtve nepravednog i korumpiranog sudstva u Srbiji.

Osim u Novom Pazaru, protesti su danas održani širom Srbije – na čak 53 lokacije. Ovi događaji su podigli dosta prašine kako u zemlji, regionu tako i u inostranstvu.

Ono što se danas dešavalo u Novom Pazaru, pažljivo su pratili lokalni mediji koji su različito informisali građane o ovom skupu.

blank

Do trenutka pisanja ovog teksta, neki lokalni mediji čak nisu ni objavili vijest da se desio protest i blokada u centru grada, poput portala Regionalne RTV Novi Pazar, koja se finansira sredstvima građana ovog grada.

Neki od ostalih prorežimskih lokalnih medija izvjestili su o protestu pod naslovom “Desetak građana Novog Pazara blokiralo centar grada” u pokušaju da dodatno minimiziraju broj građana na protestu.

blank
blank

Nezavisni radio Sto plus u svom izvještaju nakon protesta naveo je da je kružni tok u centru grada u 14 časova blokiralo stotinak građana, sa kojeg se nekih tridesetak minuta ranije potpuno povukla uniformisana policija.

“Vozači koji su tokom jedočasovne blokade nailazili iz tri pravca su u potpunoj tišini okretali vozila i tražili alternativni put do odredišta”, piše portal radija Sto plus.

blank

Portal SNews izvjestio je da je riječ o skupu nekoliko stotina građana koji su blokirali kružni tok.

Ovaj portal izvjestio je da je građanski aktivista i predsjednik Inicijative slobodnih građana (ISG) Aladin Paučinac u javljaju uživo preko Facebooka ocijenio da je ovaj skup uspio i da je iz Novog Pazara otišla poruka da se građani  suprostavljaju aktuelnom režimu.

blank

“Vrh ove države decenijama sprovdi nepravdu prema ovom narodu. Ispoštovali smo svoje sugrađane. Za vrijeme Miloševića jeste bilo zastrašivanja ali nisu ovako jeftino padale glave, nismo ovako bili obespravljeni”, rekao je Paučinac, a prenio SNews.

blank

Portal A1 također se bavio protestom u Novom Pazaru, a na njihovoj Facebook stranici je uživo prenošen tok skupa.

Izvor: Sandzacke.rs