Kladničanin: Iskren dijalog ne prepoznaje “išaret”

0
875
blank
Foto: Facebook

Snimak gdje uvaženi i čestiti muftija Dudić išaretom lokalnom imamu ukazuje da “skrati” svoje izlaganje i blago “odmahivanje glavom – đe sada nađe o tome da pričaš, dosta je, dosta je” u kojem on, između ostalog, iznosi ličnu priču o problemu sa kojem se suočila njegova supruga koja nosi hidžab ukazuje na jednu sveprisutnu tendenciju zatrpavanja ozbiljnih problema koji postoje u našim multietničkim zajednicama, ocijenio je Fahrudin Kladničanin, izvršni direktor Akademske inicijative “Forum 10” iz Novog Pazara.

Ti postupci nisu dobri, jer je pomenuti događaj odlična prilika da se o tako osjetljivim problemima koji narušavaju dinamiku međuetničkih odnosa otvoreno razgovara.

Iskren dijalog ne prepoznaje “išaret” već potrebu sa ozbiljnom sagledavanju svih procesa i traganju za rješenjima, u suprotnom ništa ne postižemo.

To ne važi samo za Priboj, već je “išaret” zajedno sa “hatarom” cjelokupno sandžačko društvo doveo do provalije iznad koje će proći auto put”, poručio je Kladničanin.

Podsjećamo, muftija Mevlud ef. Dudić danas je tokom razgovora građana Priboja sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem gestikulacijom pokušao spriječiti pitanje Omera ef. Hodžića, sina rahmetli Meda Hodžića koji je otet u Sjeverinu i kasnije mučen i ubijen u Višegradu.

>