Kladničanin: Novopazarci nisu navikli na proteste i građanske pobune

0
349
blank
Foto: Facebook/Screenshot

Grupa građana blokirala je i danas u 14 sati kružni tok u centru Novog Pazara na sat vremena, kako je najavljeno na društvenim mrežama. Na ulicama ponovo nije bilo uniformisane, ali je primećeno prisustvo većeg broja pripadnika policije u civilu, javio je Radiostoplus.com.

Za razliku od prošlonedeljnog protesta, ove subota u centru Novog Pazara okupio se znatno manji broj građana, a protest je organizovan bez incidenata.

Komentarišići današnji protest u Novom Pazaru Fahrudin Kladničanin, politikolog i programski koordinator Akademske inicijative “Forum 10“ istakao je da “građani u Novom Pazaru nisu navikli na proteste i građanske pobune”, tako da je bilo, kako ističe, i očekivano da danas dupulo manji broj građana prisustvuje građanskom performansu kod Kružnog toga u centru grada, prenosi Indeksonline.rs.

“Problem je u tome što mi ne znamo ko stoji iza protesta, ko ih organizuje i ko delegira teme koje građane treba da mobilišu. I to je razlog što je ove subote bilo duplo manje građane, sljedeće još manje i time se završava priča oko protesta u Novom Pazaru. Onog momenta kada iza protesta u punom kapacitetu stane neko imenom i prezimenom, jasnim ciljem i namjerom, sve će biti druačije. Na ovaj način mi samo glumatamo da se borimo protiv nevidljivog neprijatelja“, smatra Kladničanin.

I današnji protest organizovan je anonimno uz prisustvo pojedinih građanskih aktivista iz civilnog sektora.