Klinički centar u Novom Pazaru: Decenija obećanja

0
506
blank

Izgradnju Kliničkog centra novopazarski političari povremeno plasiraju u javnost već više od jedne decenije, a prvi put 2012. godine, u vrijeme kada su u Vladi Srbije zajedno ministrovali Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin.

Kako piše portal radija Sto plus, oni su tada objelodanili namjeru da izgrade “novi hirurški blok od oko 4.000 kvadratnih metara, sa oko 100 novih postelja, kao prvu fazu u izgradnji Kliničkog centra u Novom Pazaru”.

Nova “tura” obećanja uslijedila je 2014., kada je (tadašnji predsjednik sada nepostojeće Sandžačke narodne partije) aktuelni državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek, tokom predizborne kampanje “obećao novi hirurški blok kada koalicija okupljena oko Aleksandra Vučića pobijedi na izborima”.

Posljednje obećanje je stiglo marta prošle godine, kada je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao građane Novog Pazara da mu sude po djelima u posljednjih 10 godina.

“Uložićemo desetine milione eura u nešto što će se zvati Kliničko-bolnički centar, to je nešto što mijenja život ovdje”, rekao je tada Vučić na predizbornom mitingu u Dvorani “Pendik”.

blank

Vučić danas u Novom Pazaru

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetiće danas Novi Pazar i Kraljevo u okviru obilaska Raškog okruga.

Kako je najavljeno iz Predsjedništva, Vučić će u 15 časova u Novom Pazaru prisustvovati obilježavanju početka radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice u tom gradu.

Izvor: Radiostoplus.com