Kostić ostaje rektor Univerziteta u Novom Pazaru

0
869
blank
Foto: radiostoplus.com

Dosadašnji rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru Miladin Kostić ostaće na čelu te visokoškolske ustanove i u naredne tri godine, odlučio je Savjet tog univerziteta.

Sa Državnog univerziteta su saopštili da je Kostić bio jedini kandidat Senata, vijeća svih departmana i administrativnih radnika, a izabran je jednoglasno, tajnim izjašnjavanjem članova Savjeta, piše radiostoplus.com.

“Članovi Senata i Savjeta izrazili su uvjerenje da će rektor Kostić u kontinuitetu uspješno raditi na razvoju Univerziteta, jačanju kvaliteta nastave i naučnog rada, kvaliteta nastavnog kadra i međunarodne saradnje. Kostić je dobio i jednoglasnu podršku Studentskog parlamenta”, navodi se u saopštenju.

Kostić je obećao da će se u narednom periodu zalagati za uvođenje novih studijskih programa, kadrovsko jačanje institucije i za kvalitetno znanje, kao glavni rezultat obrazovnog procesa.

Miladin Kostić je doktor pravnih nauka i redovni profesor Državnog univerziteta u Novom Pazaru. Univerzitetsku karijeru započeo je 1980. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Prištini.

Na Državnom univerzitetu je angažovan od početka rada ove institucije, kao predavač ali i član rukovodećeg tima: obavljao je funkciju zamjenika predsjednika Privremenog savjeta univerziteta, bio je predsednik Savjeta, član Senata i šef Departmana za pravne nauke.

Za rektora Državnog univerziteta prvi put je izabran 2012. godine, a ovo će mu biti treći trogodišnji mandat.