Ljajić: Ugljanin svojim izjavama i djelovanjem nanosi štetu Bošnjacima

0
198
blank

Lider SDPS-a Rasim Ljajić ocijenio je da lider SDA Sandžka Sulejman Ugljanin svojim izjavama i djelovanjem nanosi štetu Bošnjacima. On je tako prokomentarisao susret Ugljanina i Kurtija u Prištini.

“To je sve već viđeno. I teško je u toj iracionalnosti tražiti neku logiku. Ko je god gradio politiku na inatu nikad i nigdje nije napravio neki rezultat. Ugljaninu je dovoljno da mu kažu: E, ako si im to rekao. I tu se završava korist od takvih izjava. Niko više u međunarodnoj zajednici te izjave ne tretira kao relevantne niti im pridaje bilo kakav značaj.

Nažalost, od njih imamo samo štete. Umjesto da rješavamo u institucijama sistema zemlje u kojoj živimo konkretne probleme građana u Sandžaku, da radimo na poboljšanju infrastrukture, ekonomskom razvoju, mi se opet bavimo ovakvim trivijalnim stvarima, od kojih svakako neće biti ništa”, kazao je Ljajić za Alo.

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin uputio je danas pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i zvaničnicima EU i SAD, u kom je zatražio da se u okviru dijaloga Beograda i Prištine, Bošnjacima u Srbiji garantuju “jednaka prava po modelu koji se traži za Srbe na Kosovu”.

Ugljanin je sa narodnim poslanicima svoje i albanskih partija, prije nekoliko dana razgovarao sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem o statusu Bošnjaka i Albanaca u Srbiji, kao što se traži za Srbe na Kosovu.