Memić na godišnjicu pogibje Kučevića: Sandžak je izgubio velikog insana

0
286
blank

Danas se navršava pet godine od tragične pogibje predsjednika opštine Tutin Šemsudina Šemka Kučevića u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Novi Pazar – Tutin.

Saobraćajna nesreća se dogodila 12. oktobra 2017. godine, na putu Tutin-Novi Pazar, a Kučević je, poslije nekoliko sati, podlegao povredama u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Tim povodom, prigodnim sjećanjem na svom Facebook profilu oglasio se nosilac liste Sandžačke demokratske partije na izborima za BNV, Husin Memić.

“Sjećam se ‘Sajma turizma’, bješe to vrijeme kada nisam bio poltički aktivan, bio sam na štandu Novog Pazara. Bilo je to turbulentno političko doba sa dosta mržnje i međusobnih prepucavanja. Rahmetli Šemko je šetao halom i vidio je štand Novog Pazara, krenuo je ka štandu iako je znao da niko od prisutnih ne pripada njegovoj političkoj opciji, nazvao je selam i pitao: ‘Moji Pazarci ima li bujrum?’

Ja ga takvog pamtim, čovjeka koji nije umio da mrzi, insan kojeg su voljeli svi koji su ga poznavali. Molim Allaha Uzvišenog da ti podari najljepše mjesto u Dženetu”, napisao je Memić.

Šemsudin Šemko Kučević (58) bio je politikolog i predsjednik opštine Tutin u šest mandata. Jedan je osnivača Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i zbog političkog djelovanja bio je jedan od 24 optužena u političkom procesu za vrijeme Miloševićevog režima.

Izvor: Sandzacke.rs