Memić na sjednici BNV: Bićemo civilizovana i konstruktivna opozicija

0
234
blank
Foto: Facebook/BNV

Nosilac liste Sandžačke demokratske partije (SDP) Husein Memić izjavio je danas da će oni biti civilizovana i konstruktivna opozicija u Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV) koja će podržati sve što bude dobro.

On je na sjednici tog nacionalnog vijeća rekao da su imali intenzivne razgovore sa predstavnicima Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, ali da nisu uspjeli da se dogovore, prenosi radio Sto plus.

Kao razlog zbog kojih su propali razgovori sa SDA Sandžaka Memić je naveo razlike u programu djelovanja BNV, jer su oni zahtjevali potpunu depolitizaciju tog organa i promjene svega onoga što je bilo loše.

Sa druge strane, naveo je Memić, sa SPP su usaglasili oko 90 odsto programskih ciljeva, ali nisu mogli da se dogovore oko toga ko će biti predsjednik BNV.

“Nastavićemo da vodimo kulturu dijaloga, da mirimo narod. Mi nismo u obraćanjima, iako smo bili napadnuti, odgovarali, ni SPP ni SDA Sandžaka. Bićemo konstruktivna opozicija, imamo mnogo toga zajedničkog, prvi smo zagovarali jedinstvenu Islamsku zajednicu, a bez SDP nema jedinstvene Islamske zajednice”, poručio je Memić.

Dodao je da ne bi voleo da sadašnji saziv BNV bude kontinuitet rada prethodnog i da je neophodna depolitizacija njegovog rada kako bi “bila otvorena vrata svim ljudima koji nisu politički aktivni”.

“Ovo ne treba da bude govornica gdje se iznose samo politički stavovi o promjeni Ustava, himne ili grba Srbije, to treba da rade političke partije, imamo predstavnike u Skupštini. Ovdje treba da pričamo o jeziku, obrazovanju, kulturi i informisanju, a možemo naći i zajednički jezik o politici”, istakao je Memić.

Izvor: Radiostoplus.com