Mešihat demantovao navode Kurira o dolasku ženske osobe u prostorije Mešihata

0
898
blank
Foto: Mešihat/zurijeta/depositphotos

Srbijanski tabloidi objavili su tvrdnje da je lider Stranke pravde i pomirenja i bivši sandžački muftija, rahmetli Muamer ef. Zukorlić, navodno imao i treću suprugu.

Kako nezvanično saznaje Kurir, riječ je navodno o novopazarskoj novinarki Belkisi Crnovršanin (31), te da se ona navodno “pojavila u Mešihatu Islamske zajednice s papirima da su bili vjenčani po šerijatskim zakonima i sa zahtjevom da dobije svoj dio nasljedstva”.

Nesuglasice unutar porodice Zukorlić i proteklih danas su komentirane u medijima. Nakon što se situacija donekle smirila, pojavilo se i novo “iznenađenje”.

Danas se tim povodom saopćenjem za javnost oglasila druga supruga rahmetli Muamera Zukorlića, ali i Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, čije saopćenje prenosimo u cjelini:

“Povodom vijesti objavljene u dnevnom listu Kurir, a koju su prenijeli i brojni drugi mediji, u kojoj se grubo zadire i bestijalno tumači privatni život rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića, Mešihat Islamske zajednice najoštrije osuđuje ovakve nastupe smatrajući ih zlonamjernim prema rahmetli Muftiji.

Mešihat Islamske zajednice obavještava javnost da su navodi o dolasku ženske osobe u prostorije Mešihata sa dokumentom koji potvrđuje šeriatski brak i zahtjevom za nasljedstvo lažni i zlonamjerni, sa jasnim ciljem diskretitacije rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića.

Mešihat Islamske zajednice poziva medije i nadležne državne organe da zaustave prljave napade na velikana bošnjačkog narod, koji je nemjerljivo doprinio poboljšanju odnosa između Bošnjaka i Srba, te vraćanju narušenog povjerenja pripadnika islama u Srbiji u državu i najviše državne organe.

Naslovi poput spomenutog i negativna kampanja na lik i djelo rahmetli muftije Muamera Zukorlića, umjesto kretanja naprijed i prosperitetne budućnosti, vraćaju nas unazad i prijete da trajno ugroze ostvarene rezultate.

Mešihat poziva vjernike na uzdržanost, jer nesporni autoritet rahmetli Muftije ne može biti narušen ovakvim i sličnim naručenim senzacionalističkim naslovima i tekstovima”.