MRŽNJU PREMA KOMŠIJAMA BOŠNJACIMA NOSE U SRCU: Izlivi fašizma u Priboju nastavljeni i na Božić

0
821
blank

Nakon što je jučer objavljena fotografija genocidnog grafita na jednoj zgradi u Priboju kojim see veliča ratni zločinac Ratko Mladić, pristigla je još jedna fotografija i snimak na kojem se također vide fašistički izlivi i genocidne poruke, nastale u toku noći 6. na 7. januar kada su pravoslavci širom zemlje slavili najveći pravoslavni praznik.

Na jednoj fotografiji se vidi natpis “Ratko Mladić heroj“, dok na drugoj “Od Priboja pa do Haga, svi su uz Ratka generala“.

Ratko Mladić je presuđeni ratni zločinac za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, te se ovakvim izlivima fašizma sakrivenim pod lažni “patriotizam“ Bošnjacima u Priboju, Sandžaku i Srbiji, šalje stravična poruka.

blank

Na snimku se vidi desetina mladića koji također u noći na sam Božić s “Božić je, Božić je, pucaj u džamije“, umjesto “pucaju prangije“ kako glasi izvorna pjesma.

No, ni tu nije kraj. Na društvenim mrežama u istoj noći osvanule su uvrede i prijetnje pribojskim imamima, izrečene u javnoj komunikaciji policajaca Vladimira Simića i Aleksija Pešterca.

Blaga ili nikakva reakcija države na fašističke i genocidne izlive u Priboju od prije samo nekoliko dana, počinjene od strane policijskih službenika, zasigurno je dopriijela do nastanka novih i puhnula u krila svima onima koji fašizam, genocid i mržnju prema komšijama Bošnjacima nose u srcu, da to javno i ispolje, piše Sandžak Press.

blank

blank

Izvor: Sandžak Press