Muhović napustio Bosnjačku stranku i prešao u SPP: Jedini lideri Bošnjaka u Crnoj Gori su Zukorlić i Kalač

0
680
blank
Foto: Bošnjačka stranka

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora Bošnjačke stranke, član Predsjedništva Adnan Muhović saopćio je da napušta tu stranku i da prelazi u Stranku pravde i pomirenja (SPP), saznaje portal Standard.

Muhović je kazao da je odustajanje od programske nacionalne politike koja je rezultirala današnjim prijedlogom sastava Predsjedništva po ukusu i preporukama DPS-a.

“BS prati interese DPS-a i zarobljava bošnjački narod, gura ga u ambis zajedno sa DPS-om koji je poslan u prošlost 30. avgusta. Ervin Ibrahimović koji je bio na listi Narodne stranke Novaka Kilibarde ne može da vidi bošnjački narod niti će, jer ce se BS ubrzo urušit i doživjet domino efekat, jer je mnogo nezadovoljnih članova i funkcionera”, rekao je Muhović.

On je dodao da će se to ubrzo vidjet, i da on ne izlazi iz nacionalne politike niti da ga iz nje mogu izbaciti poslušnici DPS-a i paradržavnih struktura udbe.

“Nastavljam borbu za bošnjački narod u Stranci pravde i pomirenja. Njeni lideri u Sandžaku i Crnoj Gori jedini su istinski borci za Bošnjake, Muamer Zukorlić i Hazbija Kalač. Od danas sam i ja dio tog časnog tima!”, zaključio je Muhović.

Muhović je za vrijeme svog članstva u Bošnjačkoj stranci bio predsjednik Skupštine opštine Petnjica.

Ostaje da se vidi da li će uskoro naći uhljebljenje kroz novu partiju, koja participira u vladajućoj većini.