Muratović najavio napuštanje Mešihata zbog podrške novoj koaliciji u Sjenici

0
851
blank
Foto: Facebook

Admir Muratović, nekadašnji visoki funkcioner Stranke pravde i pomirenja (SPP), a sada zvaničnik Mešihata IZuS, oglasio se na svom Facebook nalogu povodom koalicije SPP-SDP u Sjenici.

On je najvio da će ukoliko Mešihat i njegovi čelni ljudi podržavaju takvu koaliciju, on napustiti Mešihat. To je zapravo bila reakcija povodom Dudićevog apela na Fadila Nikšića da ne ruši vlast u Sjenici.

Muratovićev Facebook status prenosimo u cjelosti:

“U ime Gospodara!

Nisam znao da će ovako biti teško ono Vaše ‘dobro došao u klub, održi’. Gore visoko, dole tvrdo, ‘žeravica prži dlan’.

Wallahi da nije te rečenice odavno bih digao ruke od ovog. Nisam dužan nikom ništa, nisam uzeo ništa da bih morao ikome obrazom vraćati. Vaš sin je predsjednik, vaš zamjenik sada na čelu IZ, preuzeli su odgovornost, donijeli su odluke probao sam da učinim sve što je do mene sklonili sa vlasti one koji su, pozivajući se na Vaše ime, uveli nekakve “reprograme/drugo ime za korupciju”.

Kada je 7 odbornika tražilo smjenu Rejhana Kurtovića, to nisu prihvatili ni jedan ni drugi. Sada su pristali, kada je to tražio Rasim Ljajić, ali su zato ostavili drugog iz klana Kurtović.

Stavio sam glavu svoju i svoje porodice u torbu, a oni su vratili i njih i one koji su slavili kad ste vi preselili. Da! Pravili su pijanku, pijanke.

Ako IZ bude za ovakvu odluku, pošto se i jučer oglasila, halalite ali ja vam podnosim posljednji raport u ime funkcije koju obnašam. Pozivam se na Vaše riječi, ako većina donese neku odluku sa kojom se ja ne slazem, vi izvolite naprijed ali BEZ MENE!

Zaista nema ljutnje u mojim grudima, gorčine, znaju oni dobro da ovo šta su uradili će ih koštati. Nema stranke koja je otišla sa Ljajićem u koaliciji da je prezivela do sljedećeg mandata.

Plašim se za IZ, ali će njen vrh morati da kaže kuda ide ovaj brod. Nije to moja dužnost, ja sam šta sam imao kazao im lično.

Ponavljam ako je i IZ za ovakvu odluku, ja Admir Muratović ostajem dok sam živ njen član, ali svoju nafaku i okvir za dalju borbu potraziću negdje na drugom mjestu.

Imao sam potrebu ovo da napišem zbog stotine poziva koje danas dobijam iz cijele dijaspore i Sandžaka.

Braćo moja, imate lidere i stranke i IZ neka oni kažu je li ovo ispravan put! Ja tvrdim pred Bogom, historijom i Vama da nije. Ali očigledno se ponavlja 2010. godina, tada je dolaskom Erdogana došlo do ‘pomirenja’ SDA i SDP, vidjeli ste koje od toga imao ‘koristi’, neće biti drugačije ni sada.

Znam da će ova odluka mnoge zabrinuti, mnoge i obradovati, ona je moja i ja za nji snosim odgovornost i ovog i budućeg svijeta. Mogao sam se i ja dogovoriti sa njima, nudili su mi to, ali neko će reći da sam čudan, ja se ne bih poslije toga mogao pogledati u ogledalu, a kamoli Vas u oči.

Allah neka je na pomoći i Vama i meni, neka čuva našu IZ i naš Sandžak. Ostali smo bez najvećeg sina ovog naroda. Nisam ni ja presudan, ali znao sam da ako ne držimo kriminalce podalje od plota, zna se šta nas čeka.

Allah zna da ovo izlazi iz srca, njega molim da svakog nagradi shodno nijjetu.

Vaš brat Admir”

Izvor: Sandzacke.rs