Muratović ponovo opleo po vrhu SPP-a: Nisam kriv što ste bacili Muftijin barjak, ja sam ga podigao

0
141
blank
Screenshot

Admir Muratović ponovo se oglasio video porukom na svom Facebook nalogu o napadima koje, kako je kazao, ovih dana na njega sprovodi vrhuška Stranke pravde i pomirenja. Rukovodstvu svoje nekadšnje stranke poručio je da od borbe za ideale Muftijinog pokreta nije i neće odustati, optuživši ih da su oni “barjak Muftijin bacili”, a da ga je on navodno preuzeo i nastavio da se bori na tom putu.

Osim za izdaju Muftijinog amaneta, aktuelno stranačko rukovodstvo Stranke pravde i pomirenja optužio je i za halavost.

“Ja odustati neću. Boriću se za one ideale koje ste vi ostavili. Nisam vam ja kriv što ste vi ostavili barjak Muftijin, ja sam ga uzeo. Zato što me je bilo sramota da ostavim ono što smo 30 godina radili, samo zbog toga što vi ne možete da se najedete i nemože ničeg da vam bude dosta”, kazao je Muratović.

Istakao je da će ostati vjeran principima koje je uspostavljao zajedno sa rahmetli Muftijom Zukorlićem.

“Ne mogu da se pomire sa činjenicom da postoji neko ko se, sve ove godine, nije odrekao borbe. Ko se nije odrekao ideala po koji ma smo bili poznati, koji se ne druža sa kriminalcima, ne pije kahvu sa njima, ne ide u njihove lokale, koji se drži pricipa koje smo postavili, ne zato što smo htjeli nešto za sebe, već zato što smo htjeli da pokažemo da među Bošnjacima postoje ljudi kojima su principi važni i koji neće, zarad šake vlasti, da šuruju sa onima koji su najgore stvari radili ovom narodu”, naveo je Muratović.

Rekao je da aktuelno rukovodstvo SPP-a optužbom na njega da je svađalica zapravo govori da je cijela politika Muftijinog pokreta bila svađalačka.

“Šta god uradite nećete uspjeti. Znam da vam je namjera od starta bila da me prikažete kao svađalicu, i vi ste govorili da ste me isključili zato što se svađam. Ali niste vi time napadali mene, vi ste time kazali da je politika koju smo mi bili trasirali, zajedno sa našim liderom, koja je bila bila obračun sa svima koji ovom narodu rade zlo, bila svađalačka. Vi nemožete s nikim, a ja evo mogu. A što je najvažnije ja mogu sam sa sobom, mogu da se pogledam u ogledalo. A da li vi možete da se pogledate u ogledalo nakon što ste prije neki dan bili gdje te bili”, istako je Muratović.

Poručio je da nikada neće odustai od imperativa istine i ideala za koje se godinama borio.

“Islamska zajednica je za mene svetinja i svi oni ideali za koje smo se borili. Ja vas razumijem, vi neznate šta oni znače. Ali to je vaš problem. Suočite se vi sa onim što radite i zbog čega ste, za samo godinu dana, pa idete sa jednim, pa sa drugi, trećim…i da se ponašate na isti način kao oni. Ovom narodu da je trebala još jedna SDA i SDP on je nebi pravio.

Meni možete spočitati to zašto ne napadam druge. Zato što ste vi došli kao prioritet. Zato što ste postali gori od njih. Gori od onih koji su sve ove godine radili ovom narodu. Proćiće vrijeme. Istina i sabur vidjećemo se za godinu, dvije, tri…Ja vama želim puno zdravlja, iako vi meni želite zlo, posebno vrhuška stranke. Samo oni koji su zlo, žele drugima zlo”, zaključio je Muratović u svom video obraćanju.

Izvor: Sandzacke.rs