Najlicemjerniji likovi Suljovog BNV: Zapamtite ih, pokušat će vas opet prevariti

0
459
blank

Stanje u Bošnjačkom nacionalnom vijeću je vanredno. Tako se mogao okarekterisati i cio mandat njihovog djelovanja. Brojne afere i skoro nikakvi rezultati.

Prema informacijama sa terena broj učenika u nastavi na bosanskom jeziku doživljava svoj historijski minimum a da pri tom nema nikakve zainteresovanosti od strane rukovodstva BNV kako bi se pospješio i povećao taj broj upisane djece.

Prema informacijama do kojih je došao naš portal, način raspodjele budžetskih srestava je za ozbiljnu inspekcijsku analizu, jer je budžet smišljeno pražnjen preko fantomskih NVO kojima su rukovodili najviši funkcioneri BNV. Tako da je budžet od 2 miliona i 200.000 eura za ovaj mandat potrošen, a da Bošnjaci nisu dobili niti jedan ozbiljan projekat.

I godinama je tako, a ako neko uspije u Sandžaku pokazati običnu šupu koja je ostala iza rukovodstva BNV sve ove godine, treba ga proglasiti za pronalazača decenije.

Zbog toga ova grupa ljudi nema više nikakav legitimitet predlagati nešto i obećvati, jer 32 godine su dovoljne da se vidi njihova sposobnost. To su 32 godine koje su pojeli zeleni sipci.

Ali, posebna je priča grupa vijećnika s liste “Vakat je” koja je obećala depolitozaciju Vijeća i konkretne projekte a zapravo je sve vrijeme služila kao Suljova štaka kojom bi se podupro kada dođe zakonska obaveza da se održi sjednica Vijeća i izglasa budžet. A sve za pozamašne apanaže, putne troškove i putovanja.

Tako je bilo i zadnji put. Pričali su i pisali i javno i tajno kako žele promjene u BNV, a onda su svi otrčali da podignu ruke kako bi nesmetano se nastavilo sa devastacijom bošnjačke kulture i pustošenjem budžeta.

Zato Bošnjaci moraju dobro zapamtiti ta imena i lica koja su Ugljaninu omogućila sve ovo što radi u BNV. To su lica liste “Vakat je”, a koja će se u nekom narednom periodu kroz neki drugi naziv i listu pokušati prodati kao neka alternativa i novi ljudi. Znajte, glasanjem liste na kojoj se nalaze ovi ljudi, glasali ste za ovo što imate danas.

Izvor: Sandzacke.rs