NEČUVENO! Humanitarac Hido Muratović napaćenoj ženi obezbijedio pomoć, pa završio na sudu

0
2307
blank
Foto: Facebook/Hido Muratović

Dobrotvor iz Novog Pazara Hido Muratović može da se pohvali sa 50-ak kuća koje je podigao u svom dosadašnjem humanitarnom radu za siromašne porodice iz predjela Pešteri, Golije i Rogozne.

Ipak, pomoć koju godinama nesebično pruža dovela ga je pred sud i to, kako je naglasio, zbog lažne optužbe osobe kojoj je darivao ogrjev i odjeću. Sve je počelo kada je prije pet godina posjetio ženu koja je živjela sama u devet kvadrata, prenosi Kurir TV.

“Iz sažaljenja prema njenom životu sam joj kupio pet metara drva i garderobu, ali poslije tri godine ona me je tužila zato što nisam htio da joj napravim kuću”, objašnjava za Kurir televiziju Muratović, koji se od 2015. godine sudi sa Hasimom Gusinac.

Dodaje da je njen advokat napravio tužbu zbog koje je ostao bez teksta, prvi put za svojih 60 godina života.

“Pune tri godine obilazim sud. Sudija me kaznio 53.000 dinara za tu lažnu tužbu u kojoj piše da se delimično usvaja tužbeni zahtjev tužitelje Gusinac Hasime, po kome me obavezuju da na osnovu pričinjene štete za uništenu drvenu građu isplatim pomenuti iznos”, kaže Muratović.

Presuda od 53.000 dinara je poništena na Višem sudu u Novom Pazaru, ali je u sljedećoj odlučeno da Hido ipak treba da plati oko 6.000 dinara.

Muratović naglašava da mu ne pada na pamet da plati kaznu.

“Mnogo sam uradio za ovu državu a da mi se ovako vraća. Ranili su moju dušu i porodicu, napali su božije amanete koje nosim 30 godina, ali sam ja sačuvao dušu i obraz”, napominje Hido.

Izvor: Kurir.rs